Flevoland zoekt pleegouders!

Soms kunnen kinderen, door allerlei omstandigheden in de thuissituatie
tijdelijk of voor langere tijd niet thuis wonen. Zij worden dan bij voorkeur opgevangen in een pleeggezin.
 
Het is belangrijk dat kinderen, als het thuis echt niet goed gaat, in hun eigen omgeving kunnen blijven. 
Op hun eigen school en dichtbij familie en vrienden. Zo gewoon mogelijk dus.
 
Daarom zijn meer pleegouders nodig! 
Vitree zoekt mensen met ruimte in hart en huis, die een kind voor korte of langere tijd kunnen opvangen als dat nodig is.
Pleegouder iets voor jou? Kijk op www.vitree.nl of kom naar een informatieavond.

List

Dit jaar werken we weer volop in alle groepen met het LIST-leestraject. LIST staat voor: LeesInterventie-project voor Scholen met een Totaalaanpak.

LIST is een integraal schoolverbeteringsproject gericht op het verbeteren van leesresultaten. De integrale aanpak houdt in dat er wordt gewerkt op school-, leerkracht- en leerlingniveau. Als school worden we hierin begeleid door een trainer van de IJsselgroep, op woensdag 8 oktober hadden we als team onze eerste studiemiddag.

In de praktijk betekent het dat we in groep 3 tot en met groep 8 schoolbreed elke dag een leesles organiseren van half 11 tot kwart over 11. De kinderen worden op grond van hun leesniveau ingedeeld in ‘hardop-lezers’ en ‘stillezers’. Bij de ‘hardop-lezers’ werken we afwisselend met duo-lezen,
tutor-lezen en luisterboeken. Leerlingen die zijn ingedeeld bij de stillezers mogen soms ook een aantal weken tutor zijn bij de hardop-lezers.


In groep 1/2 krijgt LIST vorm door het voorlezen, het doen van taalspelletjes en luisteroefeningen, woordenschat en de letter van de week.

Terug naar het nieuwsoverzicht